Workshop fotografie in Bucuresti 2-3 martie. A fost cel de-al patrulea workshop sustinut de mine. Celelalte trei workshopuri trecute m-au ajutat enorm, dar si a experienta de a fi vorbit in fata a 200 persoane la Conferinta WeddingStaff de la Brasov, la invitatia lui Daniel Chindea. Ceea ce s-a intamplat la acest workshop a fost dincolo de orice alta experienta proprie. A fost ceva de vis ce poate fi explicat cel mai bine in cuvinte doar de cursantii care au facut efortul de a ma onora cu prezenta.
A fost cel mai greu workshop, dar si cel mai frumos. Greu a fost pentru ca am avut la workshop oameni cu experienta mult mai mare decat cea pe care eu o am. Si nu e usor sa te faci interesant atat pentru cei mai neexperimentati, aflati la inceput de drum, dar si pentru cei cu state vechi in ale fotografiei.
Ca de fiecare data, am cunoscut niste oameni deosebiti. Dar anul acesta parca totul a fost diferit. Am cunoscut oameni care au venit la mine nu doar pentru partea tehnica a fotografiei, ci pentru a avea un nou restart in cariera. Altii au venit doar pentru o reconfirmare a drumului propriu. Au fost oameni care au simtit ca au nevoie de o noua provocare si de un suflu nou pentru sezonul care sta sa inceapa. Am cunoscut oamenii din spatele fotografiilor. Le-am aflat povestile lor de viata. Si nu putini au vieti mult mai interesante decat a mea.
Am avut la curs nume pe care le stiu majoritatea colegilor ce activeaza ca fotografi, fie din domeniul fotografiei de peisaj, fie de studio sau de nunta. Galia a fost un ajutor fantastic pentru mine. Nu stiu cum m-as fi descurcat fara ea pe partea de organizare. Ghenadie Prisacaru este un impatimit al fotografiei de studio, dar un om cu o poveste de viata fabuloasa. Daniel Chindea a fost invitatul meu pentru a ma pune in situatia de a-mi demonstra ca pot spune lucruri cu sens chiar si pentru el. Cristian Lazarescu a fost si el o surpriza frumoasa pentru mine, ca reprezentant a fotojurnalismului in fotografia de nunta. Sunt doar cateva nume care m-au facut sa tremur doar la gandul ca nu voi avea cum sa le captez atentia, cum sa-i tin atenti pentru cele aproape 11 ore din fiecare zi de curs.
Pentru mine a fost o premiera si faptul ca pentru prima oara, la un workshop propriu, am tinut si o sedinta foto. Modele mi-au fost Andra si Mihai, doi prieteni vechi. Partea de sedinta foto a fost cea mai grea, dar nu pentru ca ma temeam de ea, ci pentru ca m-am temut de vreme. Si cand iti este frica de ceva, de aia nu scapi. Dupa cum majoritatea stiu, marca mea inregistrata sunt imaginile BW contrastante. La curs, de asemenea, vorbesc in aceeasi masura de lumina, dar si de umbra. Eu nu vad o sedinta foto altfel. Si sigur ca la sesiunea foto am avut parte doar de o lumina plata, difuzata printre nori. Asa ca tema sedintei foto putea sa sune ceva de genul:
“Cum sa obtii cadre deosebite intr-un loc public super central din Bucuresti (Piata Amzei), pe o suprafata de 50m2, fara soare, cu 16 perechi de ochi atintiti asupra mea, limitat la doar doua focale 23 si 90mm (pe crop) si cu doi subiecti care nu sunt profesionisti de meserie. Cred doar ca am avut o zi extrem de ok ca stare si inspiratie si am obtinut cateva cadre dragute.
O parte din imaginile obtinute la sesiunea foto le vedeti mai jos, dar in scurt timp voi afisa si cadrele cele mai frumoase ale cursantilor.
Ah! Era sa uit… Nu as fi avut subiecti asa de frumosi daca sotia mea nu s-ar fi ocupat de partea de make-up. Aici puteti vedea o parte din creatiile Magdalenei Cristea.
Dar partea pe care o astept cel mai tare este cea de making of. De acest lucru s-a ocupat prietenul meu Florin Chilat, unul dintre cei mai talentati oameni din cati am cunoscut. Astept cu nerabdare sa vad filmul evenimentelor intr-un mic promo.
Ziua trei de workshop a fost un cadou pentru cursanti – o zi cu Daniela Laura Floroiu – NLP Coach. Tema cursului a fost “Depaseste-ti teama de succes!”. Ce poate fi mai potrivit de atat?!

PS: Am folosit pentru prima data intr-o sesiune foto serioasa cele doua body Fujifilm X-T2. Vor fi noile mele “intrumente” pentru anul in curs, alaturi de noile obiective 23mm, 35mm si 90mm, toate cu diafragma F/2. Rezultatele au fost neasteptat de bune pentru mine, culorile fiind de pe alta planeta, alaturi de precizia in focus. Simt ca de azi incolo veti vedea mult mai multe fotografii color, poate chiar un raport inversat fata de cel trecut. Dar sa nu exageram. 🙂

Acestea fiind spuse, va urez vizionare placuta!

Cu drag,
Marian Cristea

Workshop fotografie Marian Cristea 1XT21707-1 1XT21714-1 1XT21719-1 1XT21728-1 1XT21731-1 2XT20129-1 2XT20135-1 2XT20139-1 2XT20177-1 2XT20184-1 2XT20195-1 2XT20197-1

Lasa un comentariu