Sedinta foto workshop Conventia WeddingStaff 5-7 septembrie 2017

SEDINTA FOTO WORKSHOP

Anul acesta am participat la Conventia WeddingStaff de la Targu Mures. Din nou, am avut placerea sa cunosc oameni noi si sa interactionez cu fiinte vii. Poate parea ciudat exprimarea mea. Doar ca meseria pe care o am presupune foarte mult timp destinat editarii imaginilor pe care le surprind. Imi vad greu prietenii si la un moment dat sfarsesc prin a iesi din casa doar in ziua evenimentelor la care sunt angajat sa particip. Aproape exclusiv in weekend.
Pe langa expunerea propriuzisa de la conferinta, am avut si o zi de workshop.  O zi in care ne-am axat pe notiuni despre cum putem obtine cadre naturale la o sedinta foto.
A fost o experienta minunata! Am povestit despre lumina, compozitie si moment. Si normal, cand a venit momentul sa aplicam cele predate, lumina nu a existat. Deja este ceva obisnuit pentru mine. Cand am o sedinta foto soarele dispare subit de pe cer. Se intampla sa calatoresc pe meleaguri straine pentru sedinta foto si, la fel, soarele dispare in spatele unei paturi groase de nori. Cei care ma cunosc, stiu ca sunt adeptul unor compozitii interesante. Doar ca locatia a fost in curtea unei Universitati – Dimitrie Cantemir. Greu de gasit ceva ofertant cand nu ai soare si in jurul tau ai doar verdeata, cateva cladiri de cursuri banci si cosuri de gunoi. Asa ca nu mi-a ramas decat sa pun accentul pe “moment”. Asta nu e un lucru rau pentru ca momentul este intotdeauna elementul meu preferat. Cam asta vanez mai mereu, incercand sa dau sufiecient respect compozitiei si luminii.
Pe modelele mele le-am vazut pentru prima data in momentul in care am iesit cu elevii mei spre sedinta foto. Astfel ca a fost un exercitiu foarte util pentru cursanti. Le-am expus modul meu de a ma apropia de oameni inca de la prima vedere si cum reusesc sa-i fac sa se relaxeze in fata camerei. Totul pentru a obtine acele cadre naturale pe care obisnuiesc sa le surprind. Copiii din imagine sunt Andreea si Robi. Doi tineri frumosi de la care am incercat sa scot exact acele stari care ii reprezinta. Eu cred ca am reusit si imi place foarte mult ceea ce am obtinut.
Dar asa cum v-am obisnuit si la postarile de nunta, nu voi mai zabovi prea mult cu vorbele. Mai bine las sa vorbeasca imaginile.

Va imbratisez cu drag,
Marian Cristea

Fotograf profesionist Compozitie Workshop fotografie de nunta Fotograf de nunta Sedinta foto Conferinta WeddingStaff Cadre naturale Workshop fotografie Moment Lumina

Lasa un comentariu