De Olanda ma leaga o parte frumoasa din cariera mea de fotograf. Prima mea participare la o conferinta Fearless a fost in Amsterdam. Imi aduc aminte cu placere ca, dupa terminarea acelei calatorii, am afirmat ca este tara in care m-as stabili definitiv. La prima vedere pot spune ca totul mi-a placut. Arhitectura cladirilor, autostrazile, soselele si drumurile ca in palma si, mai mult decat orice, locurile mult mai aerisite. In timp, insa, mi-am dat seama ca perfectiunea lor incepe sa ma sufoce putin. Pana si copacii cresc dupa un anumit algoritm si cu forme controlate.
Cosmina si Andrei sunt mirii mei de anul trecut, iar aici puteti viziona nunta lor. Ei sunt stabiliti in Olanda de ceva ani buni. Asa ca am hotarat impreuna ca ar fi foarte interesant sa facem o sedinta foto chiar in tara lor adoptiva. Cosmina si-a dorit mult ca aceasta sa aiba loc in perioada in care lalelele infloresc. Astfel, cei doi ne-au devenit gazde pentru 6 zile minunate. Trebuie sa precizez ca sotia mea, Magda, este cea care a asigurat partea de make-up. Aici puteti vedea si pagina ei profesionala.

In scurt timp, gazdele noastre, adica fostii mei clienti, ne-au devenit prieteni adevarati. Pe toata sederea noastra in Leiden, ne-am simti ca acasa. Ne-am inteles de minune, astfel ca la sedinta foto totul a decurs minunat, chiar daca vremea a fost inamicul nostru. Acolo vremea se schimba din 10 in 10 min. Vantul bate foarte puternic, iar temperaturile pot scadea si creste drastic intr-un timp foarte scurt. Practic acum vedeam soare si vant domol, iar pana coboram sa mergem la fotografiat, se intampla sa se porneasca o ploaie puternica sau chiar chiciura. Infofoliti bine am pornit hotarati la drum. La sedinta foto a trebuit sa ne miscam rapid pentru a nu ne ingheta protagonistii. A fost solicitant si pentru mine pentru ca simteam foarte tare presiunea momentului. Cosmina si Andrei puteau ingheta la propriu, fiind imbracati in costum si rochita de mireasa. Trebuia sa imi gasesc inspiratia fortat, chiar daca temperatura creierului meu ajungea de multe ori la limite apropiate de valorile inghetului.

Am vizitat impreuna cateva orase minunate, cum ar fi Amsterdam, Dordrecht si Leiden. Dintre toate acestea, Dordrecht mi-a ramas cel mai aproape de suflet.

Dar a venit si ziua plecarii. Fara sa magulesc pe cineva, am avut perioade in care lipsa celor doi noi prieteni am resimtit-o acut. Cat timp am stat impreuna am mancat delicios si foarte sanatos. Am jucat, impreuna, boarding games. Alteori cadeam lati dupa cei aproximativ 16 km parcursi zilnic pe jos. Sau pur si simplu stateam la taclale pana seara tarziu.

Va multumesc din suflet pentru toate aceste amintiri, dragii mei, Cosmina si Andrei!

Multumesc, de asemenea, tuturor celor care isi rapesc din timp sa urmareasca postarea mea! Vizionare placuta!

Cosmina-+-Andrei---DNG---002-3 Cosmina + Andrei Cosmina-+-Andrei---DNG---004-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---005-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---006-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---007-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---008-1 Cosmina + Andrei Cosmina-+-Andrei---DNG---010-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---011-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---012-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---013-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---014-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---015-1 Cosmina-+-Andrei---DNG---016-1

Lasa un comentariu